Rada rozhodovala o frekvenciách vo výberovom konaní, pridelila všetky voľné frekvencie, o ktoré mali vysielatelia záujem

Bratislava, 19. jún 2024

Po včerajšom ústnom vypočutí uchádzačov o voľné rozhlasové frekvencie zaradené do aktuálneho výberového konania dnes Rada pre mediálne služby rozhodovala o ich pridelení. Z jedenástich frekvencií zaradených do výberového konania pridelila deväť kmitočtov; o zvyšné dve voľné frekvencie neprejavil záujem žiadny uchádzač. O frekvencie zaradené do výberového konania sa neuchádzal žiaden nový subjekt; všetci žiadatelia už sú držiteľmi autorizácií na vysielanie. Každý z vysielateľov žiadal o frekvenciu vždy len pre jednu svoju programovú službu.

Najviac, štyri z piatich frekvencií, o ktoré žiadal, získal vysielateľ D.EXPRES, k.s. pre programovú službu ROCK, ktoré týmto rozšíri svoje pokrytie na frekvenciách 88,6 MHz Banská Bystrica, 93,0 MHz Brezno, 92,0 MHz Žiar nad Hronom a 88,1 MHz Žarnovica. Dve z troch frekvencií, o ktoré žiadal – 105,7 MHz Levice a 95,0 MHz Trnava, Rada pridelila vysielateľovi SUB FM s. r. o. pre programovú službu SUB FM. Po jednej frekvencii získali traja zvyšní žiadatelia: Marek Petráš frekvenciu 98,1 MHz Zvolen pre programovú službu DETSKÉ RÁDIO, Rádio Vlna, s.r.o. frekvenciu 90,4 MHz Kotešová pre programovú službu Rádio Vlna a BB FM, s.r.o. frekvenciu 98,5 MHz Brezno pre programovú službu BB FM Rádio. Dvaja vysielatelia svoje žiadosti počas včerajšieho ústneho vypočutia stiahli – Trnavská produkčná s.r.o. žiadosť o frekvenciu 95,0 MHz Trnava, BB FM, s.r.o. o frekvenciu 93,0 MHz Brezno.

Zoznam všetkých frekvencií zaradených do výberového konania vrátane úspešných žiadateľov o ne je uvedený v nasledujúcej tabuľke. Záznam z včerajších ústnych vypočutí žiadateľov, ako aj z dnešného rozhodovania Rady o pridelení jednotlivých frekvencií je dostupný na YouTube kanále Rady.

Zoznam všetkých uchádzačov výberového konania:

Lokalita

Frekvencia
(MHz)

Výkon
(W)

Pridelená

Levice

SUB FM s. r. o.

Trnava

95,0

SUB FM s. r. o.